al_bank_pay.png

AL LOMMEPENGE PAY

Som barn kan du ved hjælp af din AL Lommepenge app betale med din opsparing i rigtige butikker - med fuld forældrekontrol

 
 

AL LOMMEPENGE PAY

AL Lommepenge Pay giver børn mulighed for at betale med deres opsparing i fysiske butikker, præcis som man kender det fra andre mobile betalingstjenester. Forskellen ved AL Lommepenge Pay er, at du som forælder, vil have den fulde kontrol over, hvor mange penge dine børn kan bruge. Samtidig kan du følge med i hvordan, hvor og hvornår dine børn bruger sine penge.

 

Sådan kommer du i gang


1.
 Sæt jer sammen, barn og forælder, med barnets telefon.

2. Fra barnets app, skal I logge ind og herefter klikke på 'Pay'-ikonet i bunden af app'en.

3. Herefter bliver I bedt om at bekræfte vores AL Lommepenge Pay betingelser og at vælge hvilken forælder, som ejer det Dankort i ønsker at anvende.

4. Når det er sket, skal du som forælder logge ind med NemID.

5. Det vil give dig adgang til at se alle de Dankort, som du har adgang til. Bemærk, at det i øjeblikket kun er muligt at benytte Dankort.

6. Vælg et Dankort og opret herefter en PIN-kode til det. Koden skal barnet anvende, hvis han eller hun ønsker at foretage et køb på mere end kr. 350,-.

7. Hurra, I er nu klar til at prøve jeres første køb med AL Lommepenge Pay. Næste gang I klikker på 'Pay'-ikonet vil betalingsflowet starte.


Sådan betaler du med AL Lommepenge Pay


1.
 For at kunne betale med AL Lommepenge Pay skal telefonen have forbindelse til internettet og Bluetooth skal være aktiveret. Derudover virker AL Lommepenge Pay kun i de butikker, hvor de tager imod betaling fra 'Dankort app'en' (Spørg evt. ekspedienten om de tager imod 'Dankort app').

2. Når du er klar til at betale i butikken, skal du klikke på 'Pay'-knappen på barnets telefon.

3. Herefter skal telefonen holdes hen til betalingsterminalen. Gør du det før, at ekspedienten er færdig med at scanne dine varer, vil der stå 'Venter på betaling' og ellers vil du kunne se beløbet du skal betale.

4. Nu skal du blot trykke på 'Gennemfør betaling', så snart dette er muligt.

 

Betaling med QR kode

Det hænder nogle gange at teknologi ikke virker, som vi gerne vil have det. Hvis telefonen ikke reagerer, når den kommer tæt på betalingsterminalen, kan det være fordi at Bluetooth-signalet ikke virker - du kan derfor prøve med QR-kode.

1. På de fleste betalingsterminaler, er det muligt at trykke en QR-kode frem, når den er klar til at du kan betale. Ofte vil den funktion være gemt på knappen 'F1'.

2. Hvis det lykkes at få en QR-kode frem på betalingsterminalen, skal du i barnets app,  stadigvæk trykke på 'Pay'-knappen. 

3. Herefter skal du få QR-koden til at passe med den inderste firkant på telefonen.

4. Nu skal du blot trykke på 'Gennemfør betaling', så snart dette er muligt.

 

Ofte stillede spørgsmål


Jeg har brug for hjælp til AL Lommepenge Pay, hvad gør jeg?

Hvis ikke du kan finde et svar på dit spørgsmål herinde, er du meget velkommen til at kontakte os på al@lommepengeapp.dk


Hvor kan man betale med AL Lommepenge Pay?

Det kan du alle steder hvor de tager imod Dankort app'en. Se et udvalg af butikkerne herunder:

Du kan betale i Bilka, Netto, Føtex og Salling samt de Starbucks der ligger sammen med supermarkederne. Herudover i Rema1000, MENY, SPAR, Kvickly, Super Brugsen, Dagli' Brugsen, Irma, Fakta, Lidl, Let Køb, Min Købmand, Løvbjerg, Q8, Maxi Zoo, Emmerys, Matas, Zoologisk Have (København), jem&fix, Nordisk Film biografer, Matas, Illum, Sport24, Sport24 outlet, Sportigan. 

DK_Logo_CMYK_Konturstreg.png

Hold øje med Dankort logo

Alle butikker der viser dette logo tager imod Dankort app. Her kan du betale med AL Lommepenge Pay


Hvordan er sikkerheden?

AL Lommepenge app er sikkerhedscertificeret og herudover samarbejder vi med Nets omkring sikring og hemmeligholdelse af dine kortoplysninger, betalinger og lignende der behandles fuldstændig krypteret.

Som forælder vil du desuden altid have sikkerheden i at kunne spærre for AL Lommepenge Pay eller begrænse dine børns forbrug til et niveau, som du er tryg ved. Har du herudover spørgsmål til sikkerheden, er du meget velkommen til at kontakte os.


Kan mine børn så bare bruge løs?

Det er 100% dig som forælder, der bestemmer for mange penge, som dine børn kan bruge fra dit Dankort. Først og fremmest vil dit barn aldrig kunne bruge flere penge, end der står på deres opsparing.

Hernæst får du adgang til noget, som vi kalder 'AL Lommepenge Pay saldo', der kan sættes til alt mellem kr. 0,- og kr. 1.000,-. Det er din ekstra sikkerhed for, at dine børn aldrig vil kunne købe for mere, end du tillader. Når denne saldo rammer kr. 0,- vil du manuelt skulle ind og tanke den op igen.

Sidst har Nets indbygget en ekstra sikkerhed, der betyder, at et barn aldrig vil kunne købe for mere end kr. 1.000,- pr. dag.


Digitalt, fysisk, virtuelt - hvor bliver pengene af?

AL Lommepenge hjælper dig med at holde overblik over børnenes lommepenge og giver dem mulighed for at forstå værdien af penge i en mere og mere digital verden. De penge der sættes ind, trækkes fra eller tjenes igennem opgaver og transaktioner er kun virtuelle penge og bliver først “ægte” ved udbetalingen. Her kan du selv vælge om du foretrækker udbetalingen kontant (fysisk) eller igennem AL Lommepenge Pay (digitalt).

Kontant: For at udbetale penge til dit barn skal du som forælder selv trække penge fra barnets AL Lommepenge konto og efterfølgende f.eks. betale dem i kontanter til barnet.

AL Lommepenge Pay: Hvis du knytter et Dankort til barnets AL Lommepenge app kan beløbet på barnets "konto" benyttes til at betale i butikker der har mulighed for betaling med Dankortappen. Du styrer selv, hvor meget barnet må bruge og der kan aldrig bruges mere end der står på barnets AL Lommepenge opsparing. Du kan forsat stadig selv trække beløb ud fra barnets app og udbetale dem selv.